Roeselare wil bekerstunt van 2009 herhalen

Arnauld Mercier © belgaimage
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Na Cercle wil KSV Roeselare nu ook Club Brugge kloppen.

Vorige week ontsloeg KSV Roeselare Arnauld Mercier. De Fransman was afgelopen seizoen samen met Marc Grosjean (Union) een van de twee coaches die het eerste seizoen 1B overleefden. Al stond hij ook toen na een zwakke start snel ter discussie. Uiteindelijk pakte KSVR nog het eerste periodekampioenschap. Maar na de jaarwisseling maakte zijn ploeg nog maar weinig klaar. Nu ging het snel helemaal fout. Na een dramatische laatste oefenwedstrijd was er zelfs sprake van rebellie in de spelersgroep.

Kritiek was er op zijn communicatie (spreekt alleen Frans), op zijn manier van trainen en spelen (te weinig op automatismen) en op zijn selectiepolitiek (onder meer dat hij te veel roteerde). Na de 4-0-nederlagen tegen Beerschot en in Union was het hek van de dam. Onder de leiding van T2 Tom Colpaert klopte KSVR zondag op karakter Cercle Brugge (2-1).

En woensdag komt Club Brugge voor de beker naar Schiervelde, een club waarmee KSVR samenwerkt nota bene. De beloften van Club spelen hun wedstrijden in Roeselare en Club stelt dit seizoen met Laurent Lemoine en Fran Brodic ook twee beloften ter beschikking van KSVR. Beide talenten mogen meespelen tegen hun moederclub. Maar weinig kans dat dat zal gebeuren. Over Brodic valt te horen dat hij eerst harder zal moeten leren werken. In elk geval dromen ze in Roeselare van een herhaling van de bekerstunt van 2009, toen ze Club in de 1/8 finales uitschakelden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier