Roeslan Malinovski: de lijm van RC Genk

Roeslan Malinovski © Belga Image

De 24-jarige Oekraïense middenvelder blijft nog vier jaar langer in de Luminus Arena.

Bij de Limburgers smeden ze het ijzer terwijl het heet is. Een paar dagen voor de cruciale wedstrijd op KV Oostende, waarbij een ticket voor de Europa League te verdienen valt, kwam RC Genk met het persbericht dat de optie bij Sjachtar Donetsk op sterkhouder Roeslan Malinovski werd gelicht.

Een sterk signaal van de clubleiding, een duidelijke boodschap naar de buitenwereld toe hoe belangrijk de man met de gouden linker de afgelopen weken werd voor het team van de Nederlandse coach Albert Stuivenberg.

De controlerende middenvelder kwam in januari 2016 over uit Oekraïne. Eerder al vond analist Franky Van der Elst hem opvallend goed spelen in de derde voorronde van de Europa League met Zorja Loegansk tegen Charleroi. Tegenwoordig vormt hij de lijm van RC Genk. Als bewijs daarvan zijn er de statistieken: 7 doelpunten en 11 assists in 41 wedstrijden voor de Limburgse mijnclub.

Een jaar geleden viel Malinovski nog uit met een zware knieblessure, maar na acht maanden van intense revalidatie bleek de drievoudige international de perfecte vervanger voor de aan Leicester City verkochte Wilfred Ndidi.

Samen met Sander Berge zorgt Malinovski voor het evenwicht in het aanvalsspel, ook al levert ook hij daar zijn bijdrage. Zijn stevige trap vormt een troef vanop afstand en op stilstaande fasen. Sébastien Siani en Andile Jali, Kevin Vandendriessche en Michiel Jonckheere zijn bij deze gewaarschuwd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier