Roger Vanden Stock: “Na Ariel Jacobs wil ik Michel Preud’homme”

© Belga

Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock weet wie Ariël Jacobs moet opvolgen: Michel Preud’homme. Dat vertelt hij in een interview met Het Laatste Nieuws.

De grote man bij paars-wit hoopt dat Michel Preud’homme Ariël Jacobs opvolgt in Brussel. Anderlecht staat nochtans autoritair op kop in de Jupiler Pro League en het was groepswinnaar in de Europa League. Een trainerswissel is dus niet aan de orde maar toch verkent de Brusselse club alle mogelijkheden.

“Ariël doet het goed”

“Als Ariël Jacobs vertrekt, zal Michel Preud’homme de eerste zijn met wie ik contact opneem. Omdat ik hem ken en weet wat hij kan. Maar alles hangt af van de omstandigheden. Die zijn er nu niet want Ariël doet het goed,” vertelt de RSCA-preses Vanden Stock. Misschien probeert de voorzitter zijn hoofdcoach onder druk te zetten op de vooravond van hun de heenmatch in de achtste finale van de Europa League?

Beker voor Buffalo’s Michel Preud’homme ging na zijn spelerscarrière als technisch directeur aan de slag bij zijn laatste club, Benfica. Voor hij met Standard de titel haalde, had hij bij zijn ex-club de functie van trainer gewisseld voor die van technisch directeur én terug. Na twee seizoenen hield hij het voor bekeken en trok hij naar de ‘Buffalo’s’ van AA Gent waar hij bekerwinnaar en vice-kampioen werd. De laatste beker voor de Gentse club dateerde van 1984.

Internationale carrière

Ondanks de interesse van AC Milan en FC Porto trok de voormalige keeper van de Rode Duivels onze noordergrens over waar hij FC Twente overnam van Steve McClaren. Hij won er in één seizoen de beker, de Johan Cruijff-schaal en werd in de laatste competitiewedstrijd tegen Ajax nipt geen kampioen. Dit seizoen trok de Luikenaar naar het steenrijke Saoedi-Arabische Al-Shabab dat leider is in de Saoedische Premier League. (SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier