Roland Duchâtelet verkoopt Standard

© BELGA

Roland Duchâtelet is niet langer de eigenaar van voetbalclub Standard. Hij verkoopt zijn aandelen aan ondervoorzitter Bruno Venanzi, de nieuwe sterke man.

Bruno Venanzi is de nieuwe sterke man bij voetbalclub Standard. Dat maakten de Rouches bekend tijdens een persconferentie op de Académie Robert Louis Dreyfus. Venanzi is de huidige vicevoorzitter van Standard, een functie die hij sinds november 2014 bekleedt, en tevens medeoprichter en aandeelhouder van de energieleverancier Lampiris. Venanzi neemt de aandelen, en dus de club, over van Roland Duchâtelet.

De Limburgse zakenman kwam in juni 2011 aan de macht in Luik toen hij zich voor ruim 40 miljoen euro aandelen van de club toeëigende. Welke bedrag Venanzi op tafel legde, wilde hij woensdag niet kwijt. Onder het bewind van Duchâtelet kende Standard enkele woelige jaren. Vooral bij de supporters had de Limburger het al langer verkorven na een aantal omstreden sportieve en financiële beslissingen. In juni 2013 organiseerden de Standard-fans nabij het stadion zelfs een heuse betoging tegen Duchâtelet. Daar kwamen toen enkele duizenden mensen op af. Duchâtelet plooide echter niet voor de kritiek, zelfs niet toen een deel van de harde kern verhaal kwam halen in zijn bureau.

Nu de 68-jarige Duchâtelet toch heeft beslist Standard te verlaten, staat niets een terugkeer naar zijn oude liefde STVV in de weg. Hij verliet de Limburgse club, die komend seizoen weer aantreedt in in eerste klasse, om sterke man bij Standard te worden. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier