Roland Duchâtelet wil Union helpen

© BELGA

Union, volgend seizoen in tweede klasse, verwacht versterking van enkele spelers van STVV. Daarvoor wordt gerekend op… Roland Duchâtelet.

Precies twee jaar nadat het in een mythisch duel met die andere voormalige Belgische kampioen Club Luik in een barragewedstrijd de degradatie van derde naar vierde klasse vermeed, promoveert Union naar tweede klasse, waar het in 2008 uit verdween. De elfvoudige kampioen (alleen Anderlecht en Club Brugge deden beter, Standard werd tien keer kampioen) die sinds 1973 verstoken is gebleven van eersteklassevoetbal wil ook volgend seizoen goed scoren. Dat zegt althans voorzitter Jürgen Baatzsch, een Duits zakenman die al dertig jaar in Brussel woont, drie jaar geleden in de club investeerde en een paar weken geleden ook voorzitter werd.

‘Ik heb met Roland Duchâtelet gebeld naar aanleiding van de nakende competitiehervorming’, verklaart de voorzitter aan Sport/Voetbalmagazine. ‘Daar ga ik helemaal niet mee akkoord, Union gaat zich daar ook tegen verzetten. Ik snap niet waarom de profclubs nog eens extra bevoordeeld moeten worden tegenover de amateurclubs. Tezelfdertijd heb ik met de voorzitter van Standard, die zoals men weet dicht bij de mensen van Sint-Truiden staat, een akkoord gesloten. Komend seizoen krijgen we zo drie of vier spelers van STVV op uitleenbasis. Spelers die misschien net tekortkomen voor eerste klasse, maar die voor Union een serieuze versterking zullen zijn.’

(david dupont)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier