Romelu Lukaku: ‘Ik heb leren relativeren’

© ImageGlobe

Romelu Lukaku krijgt tegen Kroatië normaal gezien zijn kans als diepe spits bij de Rode Duivels. De aan Everton uitgeleende aanvaller van Chelsea voelt alvast geen druk.

‘Na de Supercup met Chelsea (waarin Lukaku de beslissende strafschop miste, nvdr.) heb ik echt leren relativeren. Ik wil winnen en dat is alles’, zei hij na de training in het Koning Boudewijnstadion.

‘Uiteraard is het logisch dat ik ontgoocheld zou zijn als ik vrijdag geen basisplaats krijg. Ik maakte bij Everton vier doelpunten in twee en een halve match en ben in vorm. Maar uiteraard is het de bondscoach die keuzes maakt, ik kan alleen maar mijn best doen’, stelde de ex-spits van Anderlecht.

‘Bij Everton loopt het goed en mijn uiteindelijke ambitie is terug te gaan naar Chelsea. Niet om het ongelijk van coach José Mourinho te bewijzen, wel om te bewijzen dat ik in het team hoor’, verduidelijkte hij. ‘Momenteel wil ik Everton helpen met doelpunten en assists en denk ik niet te veel aan de toekomst.’

‘Ik hoop alvast dat we in Kroatië winnen én goed spelen. We hebben deze campagne nog niet verloren en moeten dat zo houden. Dat ik tegen ervaren en stevige verdedigers zal moeten spelen maakt me niet uit. Ik speel in de Premier League en ben zulke spelers wel gewoon’, klonk het. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier