Romelu Lukaku tekent een contract voor vijf jaar bij Everton

Romelu Lukaku op het WK in Brazilië © Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Romelu Lukaku verlaat Chelsea definitief en gaat voetballen voor Everton, dat hem vorig seizoen al huurde van The Blues. Everton betaalt 35 miljoen euro voor de Rode Duivel.

Lukaku schreef eerder al op zijn Twitteraccount ‘Time to write a new chapter’ (tijd voor een nieuw hoofdstuk) met daarbij een foto van zichzelf met de duim omhoog.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lukaku krijgt een contract voor vijf seizoenen en een salaris van 75.000 pond (95.000 euro) per week bij Everton, dat 35 miljoen euro betaalt voor de Rode Duivel. Eerder had Chelsea gezegd dat het 38 miljoen voor Lukaku wilde.

Concurrentie

Lukaku, die bij zijn ex-club Anderlecht zijn conditie onderhield, leek bij Chelsea weinig toekomst te hebben. Met onder anderen Fernando Torres en nieuwkomers Didier Drogba en Diego Costa is de concurrentie voorin bij The Blues loodzwaar.

Naar verluidt kon ‘Big Rom’ ook rekenen op belangstelling van andere Europese subtoppers als Tottenham en Liverpool in Engeland en Wolfsburg in Duitsland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier