Ronald Vargas: ‘Ik heb diep gezeten’

© Belga

Ronald Vargas zit in de laatste rechte lijn van zijn revalidatie. De 25-jarige Venezolaan van Anderlecht hoopt binnen een maand te kunnen starten met de groepstraining.

De middenvelder revalideert van de zware knieblessure die hij eind oktober 2011 opliep in het bekerduel tegen Rupel Boom, uitgerekend zijn eerste wedstrijd met inzet als basisspeler bij Anderlecht.

“Het gaat steeds beter, maar ik moet het absoluut stap voor stap doen. Het belangrijkste nu is dat mijn knie in orde blijft, want het laatste dat ik wil, is hervallen”, zegt Vargas op de website van paars-wit.

“Het zou mooi zijn mocht ik de tweede of derde week van april kunnen hervatten met m’n ploegmaats en wat daarna komt, zien we dan wel weer van week tot week. Wie weet kan ik dit seizoen nog een paar minuten voetballen.” Toch mikt hij vooral op volgend seizoen. “Ik wil niets overhaasten. Op fysiek vlak heb ik overigens nog heel veel werk voor de boeg.”

“Diep gezeten”

Vargas, voor wie het de tweede zware blessure aan de linkerknie in één jaar tijd was, ging door een zwarte periode. “Ik heb diep gezeten, het was verschrikkelijk, heel erg moeilijk voor mij. Mijn familie is heel erg belangrijk geweest tijdens die zware maanden. Ze zijn me altijd blijven steunen, net als de fans overigens, en ik wil iedereen rond me daarvoor dan ook heel erg bedanken. Het is dankzij de steun van ieder van hen dat ik de kracht heb gevonden om terug te komen.”

Anderlecht nam Vargas in de zomer van 2011 over van Club Brugge voor zo’n 2,5 miljoen euro. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier