Ronald Vargas mist start nieuw voetbalseizoen

© Belga

Ronald Vargas (RSC Anderlecht) is geopereerd aan de linkerknie en zal 10 tot 13 weken buiten strijd zijn. De Venezolaan mist zo de start van het nieuwe voetbalseizoen.

Anderlecht-speler Ronald Vargas is met succes geopereerd aan zijn linkerknie. Dat heeft hij laten weten op zijn officiële website. De Venezolaan is naar eigen zeggen zo’n tien tot dertien weken buiten strijd. “Vandaag heb ik een operatie aan mijn linkerknie ondergaan”, stelt de aanvallende middenvelder op zijn website.

“Zoals jullie weten scheurde ik de voorbije jaren mijn achterste kruisband en een kniepees. Als gevolg van die laatste operatie had ik verkalking in de buurt van de knieschijf. Tijdens het trainen bezorgde dit me meer en meer last waardoor ik ook niet meer mijn niveau haalde”, aldus de onfortuinlijke Vargas.

“We hebben de beste kniespecialisten in Engeland en België geconsulteerd en er werd beslist om een ingreep uit te voeren. Die is succesvol uitgevoerd in het UZ Leuven, campus Pellenberg. De afgelopen jaren waren de moeilijkste in mijn professionele leven. Als topatleet wil je geen operaties ondergaan, revalidatie, trainen om weer het gewenste niveau te behalen”, aldus ‘La Perla’.

BlessureleedDe 26-jarige Venezolaan, die in 2011 overkwam van Club Brugge, beleefde nog niet veel plezier aan zijn verblijf in het Constant Vanden Stockstadion. In oktober 2011 liep hij een zware blessure op aan de patellapees van de linkerknie. Na meer dan een jaar blessureleed maakte hij in augustus 2012 zijn rentree, maar Vargas raakte nooit echt uit het sukkelstraatje. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier