RSC Anderlecht heeft Aleksandar Mitrovic te pakken

© Belga

De transfer van de Servische spits Aleksandar Mitrovic naar Anderlecht is rond.

RSC Anderlecht heeft met Partizan Belgrado een akkoord bereikt over de overgang van de Servische spits Aleksandar Mitrovic. Dat meldde de landskampioen.

De 18-jarige Serviër zal vrijdag de medische testen ondergaan, waarna hij een contract voor vijf jaar kan tekenen.

Mitrovic is Servisch belofte-international en pakte ook al één cap voor het eerste elftal van zijn land. Begin deze maand won hij met Servië het Europees kampioenschap voor min 19-jarigen.

Tot eind augustus speelt Mitrovic nog voor Partizan. Onmiddellijk na de kwalificatiewedstrijden van de Europa League zal hij ter beschikking staan van paarswit.

Historische transfer

“Ik ben erg tevreden met deze historische transfer. Mitrovic naar Brussel halen was een prioriteit van de sportieve cel van RSCA”, verklaarde manager Herman Van Holsbeeck. “De fans en de club kunnen zich verheugen op de komst van de talentvolle jonge spits die kan bogen op enige internationale ervaring, zowel bij zijn club als bij de nationale elf.”

De transfer van Mitrovic hing al lang in de lucht, maar zaterdag meldden Belgische media nog dat Anderlecht een bod van vijf miljoen euro weer ingetrokken had. Bij Anderlecht ziet Mitrovic zijn landgenoot Luka Milivojevic terug. Die kwam over van Rode Ster Belgrado en tekende eveneens voor vijf seizoenen. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier