‘Russen wilden KV Mechelen kopen’

KV Mechelen kan op heel wat belangstelling van buitenlandse investeerders rekenen. © BELGAIMAGE

Dat zegt Marc Faes, algemeen manager van de club, in Sport/Voetbalmagazine. Ook Australiërs, Engelsmannen en Chinezen toonden al interesse.

Terwijl trainer Aleksandar Jankovic verkondigt dat KV Mechelen het straks in play-off 2 nog beter wil doen dan vorig seizoen, verklapt Marc Faes dat Russische investeerders een jaar geleden gecharmeerd waren door het goede seizoenseinde van KV. “Russen wilden de club toen kopen”, aldus de algemeen manager in Sport/Voetbalmagazine. Faes zegt dat de interesse er kwam in de aanloop naar de finale van play-off 2, die KV verloor van Charleroi. “We kwamen in beeld omdat we opdoken in een Europese ranking van teams met een onafgebroken zegereeks. Daarin stonden we tussen Europese toppers. Voor investeerders lijkt zo’n Belgische club dan een goedkope bruid.”

KV won vorig jaar in februari, maart en april zeven keer op rij en bleef tien matchen lang ongeslagen. Een kanttekening die vermoedelijk niet vermeld stond bij de ranking, is dat KV zijn zeges deels boekte in een haalbare groep in play-off 2. “Maar sowieso sterft interesse in een overname bij ons altijd een vroege dood”, aldus nog Faes. “Ik moet zulke investeerders uitleggen dat wij in een vzw-structuur zitten, en niet in een verhaal met aandelen die zomaar kunnen worden verhandeld. Dus blijft het meestal bij één telefoontje. Vandaar ook dat ik u de namen niet kan geven van die Russen; die info belandt hier vlug in de prullenmand. Het is trouwens niet de eerste keer dat zulke investeerders bellen. Jaren geleden had ik ook al Australiërs, Engelsmannen en Chinezen aan de lijn.”