RWDM Brussels houdt op te bestaan

Johan Vermeersch © Belga

RWDM Brussels-voorzitter Johan Vermeersch bevestigt dat zijn club ophoudt te bestaan. ‘Alles is voorbij’, zei de bouwmagnaat. Er wordt een vereffenaar aangesteld.

‘Er is een beslissing gevallen, namelijk dat de leden van de raad van bestuur van onze vzw ontslag nemen’, zei Vermeersch aan persagentschap Belga. ‘Het logische gevolg is dat de ontbinding wordt aangevraagd en er nu een vereffenaar zal worden aangesteld.’

Derde klasse

RWDM Brussels haalde in april zijn licentie voor tweede klasse niet en zakte daardoor naar derde. Daarom haalde de gemeente Molenbeek White Star Brussels naar het Edmond Machtensstadion. Zowel fans als gemeente eisten het ontslag van Vermeersch.

‘Als de gemeente beslist dat ik moet opstappen en er is geen vervanger, dan is de situatie simpel. Dit is een politieke afrekening en het is zonde dat daarvoor een club geofferd moet worden.’

Ook de jeugdschool van RWDM heeft vanaf juli geen onderdak meer en dus komen een paar honderd voetballertjes op straat te staan. ‘Ik heb mij twaalf jaar goed gevoeld bij dit project maar nu is het genoeg. Je kan niet blijven leven in een conflictsituatie’.

Eigendom

Vermeersch zal wel nog altijd de rechten op de lettercombinatie ‘RWDM’ in handen hebben. ‘Of ik die zal verkopen? Daar is geen sprake van. Trouwens, op dit moment is daar ook geen vragende partij voor.’ (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier