RWDM Brussels zoekt nieuw logo

© BELGA
Pierre Bilic

Johan Vermeersch wil de supporters inschakelen bij het zoeken naar een nieuwe logo voor zijn club RWDM Brussels (voorheen FC Brussels).

“Ik ben voor niets of niemand bang, maar ik heb geen zin om nog zo’n bewogen jaar vol stress mee te maken als afgelopen seizoen”, zegt Vermeersch in Sport/Voetbalmagazine.

“We hebben een nieuw project met nieuwe partners: dat was heel belangrijk. De start van de competitie zal heel bepalend zijn. Een ploeg die die start goed neemt, komt nadien nog zelden in de problemen.”

“Wat ons betreft, is een nieuw logo aan de orde. Daar komen flink wat reacties op. We gaan er drie of vier uitkiezen en die op internet presenteren zodat de supporters van RWDM Brussels hun advies kunnen meegeven.”

Betere verstandhouding

De naam van FC Brussels werd veranderd in RWDM Brussels. Vermeersch legt die stap uit: “Alle voetballiefhebbers uit Brussel, ook die uit het zuidoosten van de stad, waar Racing White vandaan kwam op het moment van de fusie met Daring in 1973, vormen ons DNA.”

“In 2003 hebben we onze club FC Molenbeek Brussels Strombeek genoemd. Het reglement van de voetbalbond is duidelijk: je moet tien jaar wachten vooraleer je een oude naam kan overnemen, en dat kon nu. Tien jaar na datum gaf Marc Bergen ons namens de KBVB toestemming. Langs de andere kant zal ik er alles aan doen opdat RWDM 93, dat het oude stamnummer bezit en in provinciale speelt, op ons B-terrein kan aantreden. De verstandhouding tussen beide clubs is nu goed.”

Nochtans was de relatie met de vorige voorzitter van White Star, Michel Farin, niet bijzonder hartelijke de voorbije jaren. “We hebben mekaar ontmoet en de plooien uit het verleden gladgestreken. Ik wil daar niet op terugblikken. Het kan dat Farin bij ons komt, maar het gaat om het belang van de club, niet om namen. Er komen nieuwe partners bij, op commercieel vlak gaat het bureau Dialogic ons helpen. Dat is nodig”, concludeert de flamboyante preses van RWDM Brussels.