Salou: ‘Met Henry klikte het meteen’

© BELGA

Salou Ibrahim voetbalt weer in België en wel bij Oud-Heverlee Leuven. Zijn passage bij New York Red Bulls staat echter voor eeuwig in zijn geheugen gegrift, al was het maar omdat hij er kon samenspelen met zijn idool Thierry Henry.

Nochtans was het net de komst van de Franse superster die het vertrek van Salou bij de New Yorkse voetbalclub inluidde. “Ik lag nog onder contract, maar de trainer vertelde mij dat ik en Thierry Henry samen te veel van hetzelfde was voorin en dat hij een kleine spits wilde om rond een van ons te spelen. Dan was het duidelijk op wie de keuze zou vallen”, lacht de Ghanees/Belgische spits in Sport/Voetbalmagazine.

In een interview in 2006, tijdens zijn glorieperiode bij Zulte Waregem, noemde Salou Henry nog als zijn grote voorbeeld. Hoe was het dan om met hem in één team te spelen? Salou: “Hij is tot vandaag nog altijd mijn idool. Amazing. We ontmoetten mekaar voor het eerst in de kleedkamer en het klikte meteen. Ook al omdat we allebei in het Frans konden communiceren met elkaar. Ik heb een paar wedstrijden met hem samen kunnen spelen. Onder andere mijn laatste voor Red Bulls New York, tegen de ex-ploeg van Rafael Márquez, Mexico Atlas.

“Toen Henry in zijn eerste wedstrijd dat hij was uitgeleend scoorde voor Arsenal, heb ik hem een sms gestuurd dat ze hem nooit zouden laten terugkeren als hij zo verder deed. (lacht) Maar hij antwoordde dat hij zeker terug zou gaan. Hij houdt van New York.” (RDG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier