Sanctie voor Carlos Bacca?

© Belga
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Club Brugge-aanvaller Carlos Bacca reageerde boos op zijn vervanging tegen Cercle Brugge en weigerde de hand van trainer Juan Carlos Garrido. Een sanctie is niet uitgesloten.

Club Brugge-aanvaller Carlos Bacca reageerde boos op zijn vervanging tegen Cercle Brugge en weigerde de hand van trainer Juan Carlos Garrido. Een sanctie is niet uitgesloten.Garrido wisselde Bacca in de slotfase bij een 0-1 voorsprong voor Club Brugge voor Tchité. De Colombiaan deed weinig moeite om zijn teleurstelling te verbergen. Hij weigerde de uitgestoken hand van zijn trainer en smeet vanop de bank zijn jas op de grond.

De zaak krijgt nog een staartje. ‘Ik wou hem een hand geven en hij weigerde. Dat vind ik in een heel slechte reactie en een gebrek aan respect voor mij en voor de hele ploeg. Dit kunnen we niet toelaten,’ zei Garrido achteraf. Of er een sanctie zal volgen? ‘Ik moet er met het bestuur over praten. De coach moest stommiteiten kunnen vergeven, maar soms moet men ook de juiste beslissing nemen.

Vlag

Commotie was er ook na de wedstrijd, toen Ryan Donk de blauw-zwarte vlag in de middenstip wilde planten. Ongepast, omdat Club Brugge niet echt goed had gespeeld maar vooral omdat het met de zege Cercle tot play-off 3 veroordeelde. Donk ging in de clinch met de terreinknecht van Cercle, Vadis kwam de gemoederen bedaren.

Bekijk de beelden van Cercle – Club:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier