Santini: ‘December is een maand waarin iedereen naar rust verlangt’

© BELGA
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Na de bekerwedstrijd in Gent zei revelatie en KV Kortrijktopschutter Ivan Santini wat iedereen al een tijdje zag: dat hij moegestreden is.

Santini zelf heeft een logische verklaring voor die vermoeidheid: “Bij Freiburg speelde ik niet veel, hier altijd. En in december, een periode waarin iederéén naar rust verlangt, nog zeven wedstrijden afwerken in 27 dagen is zwaar. Wij spelen ook bijna altijd pressing. En mijn stijl is: hard werken. De laatste tijd kennen we problemen om te combineren en creëren we bijna geen kansen meer, daardoor moet ik nog meer komen helpen op het middenveld.”

Sampdoria

Intussen gonst het van de geruchten. Onder meer Sampdoria zou in hem geïnteresseerd zijn. “Ik weet op dit moment alleen dat ik op 3 januari terug in Kortrijk moet zijn”, zegt hij in Sport/Voetbalmagazine. “Ik ben hier gelukkig, ik ontmoette hier veel goeie mensen en maakte enkele vrienden voor hopelijk de rest van mijn leven. Het was een goeie keuze om naar hier te komen, maar in voetbal weet je nooit wat er te gebeuren staat.”

“Ik weet dat het de politiek van de club is om spelers snel te gelde te maken. Stefan Mitrovic werd ook al na zes maanden verkocht. Dus ik besef dat het snel kan veranderen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier