Schepencollege Grimbergen weigert bouwvergunning Eurostadion

© Belga Image

Het college kon niet anders na het bindend ongunstig advies dat Ruimte Vlaanderen vorige week verstrekte.

Het schepencollege van Grimbergen heeft maandag zoals verwacht de bouwvergunningsaanvraag geweigerd die projectontwikkelaar Ghelamco had ingediend om op Parking C het Eurostadion te realiseren. Het college kon niet anders na het bindend ongunstig advies dat Ruimte Vlaanderen vorige week verstrekte. Lees meer

Volgens een bron binnen het schepencollege werden aan de inhoud hiervan echter ook nog andere argumenten uit het eigen negatief preadvies toegevoegd.

Volgens het schepencollege is het project niet in overeenstemming met het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) omdat het voorgestelde project de maximaal toegelaten 20.000 m2 kantooroppervlakte en 50.000 m2 recreatieve oppervlakte overschrijdt. Grimbergen wijst er voorts op dat er in de aanvraag onvoldoende garanties zijn om het projectgebied aan te sluiten op de toekomstige tram- en metro-infrastructuur en er ook niet genoeg parkeerruimte is voorzien om de parkeervraag op te vangen wanneer er naast de dagelijkse activiteiten op de site ook een grote beurs of concert georganiseerd wordt. Er zijn voorts negatieve effecten (zoals schaduw) te verwachten voor omwonenden.