Schudden problemen WS Woluwe stand in tweede dooreen?

© Belga

Alle resultaten van tweedeklasser White Star Woluwe, dat beslist heeft om in vereffening te gaan, zullen geschrapt worden als de club het seizoen niet uitdoet. Dat bevestigt de KBVB.

Alle resultaten van tweedeklasser White Star Woluwe, dat beslist heeft om in vereffening te gaan, zullen geschrapt worden als de club het seizoen niet uitdoet. Dat bevestigt de KBVB.

Komt het zover, dan zal het klassement in tweede er uiteraard anders gaan uitzien. Boussu-Dour en Tubeke, twee clubs die tweemaal wonnen van White Star Woluwe, zouden daardoor het meest getroffen worden en riskeren dan zes punten te verliezen. Westerlo zou vier punten moeten inleveren, STVV drie en Moeskroen-Péruwelz en kampioen Oostende slechts één.

Met 50 punten uit 31 wedstrijden is White Star vijfde in de tweede klasse. Als periodekampioen had het recht op een plaats in de eindronde om promotie. Vorige week werd de club al een licentie voor volgend seizoen ontzegd door de Licentiecommissie van de KBVB.

Vereffening

White Star Woluwe besliste maandagavond op een buitengewone Algemene Vergadering om in vereffening te gaan. Advocaat Louis Derwa werd als vereffenaar aangesteld.

Louis Derwa zei dat de club vanaf nul kon herbeginnen als een koper 450.000 euro op tafel kon leggen, “wat zeer verbazingwekkend zou zijn”, gaf hij zelf toe. Als dat niet het geval is, dan wordt de vereffening uitgevoerd en zullen daarmee alle spelerscontracten opgeheven worden.

Meester Derwa voegde hier nog aan toe dat de club zal proberen extra uitstel te bekomen in het dossier rond de al dan niet toegekende licentie, een zaak waarin later een uitspraak wordt gedaan in hoger beroep.

Er worden geen nieuwe uitgaven meer gedaan. Spelers die in de volgende wedstrijden aantreden, doen dat gratis op vrijwillige basis. (Belga/KVDA/INM)

De huidige stand in tweede klasse, na 32 speeldagen:

1. KV Oostende – 71 punten

2. Moeskroen-Péruwelz – 61

3. Westerlo – 59

4. STVV – 54 (31 matchen)

5. Boussu-Dour – 50 (31)

6. White Star Woluwe – 50 (31)

7. AS Eupen – 49

8. Lommel United – 43 (31)

9. Tubeke – 42 (31)

10. Roeselare – 42 (31)

11. Antwerp – 42

12. Dessel Sport – 40

13. Eendracht Aalst – 37

14. Wezet – 33 (31)

15. FC Brussels – 32

16. Heist-op-den-berg – 26

17. Sint-Niklaas – 24 (31)

18. Oudenaarde – 24

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier