Scifo: ‘Het voorbeeld van AA Gent volgen’

© IMAGEGLOBE
Pierre Bilic

Met het budgettair beperkte Bergen zorgde Enzo Scifo vorig seizoen voor een heuse stunt door lang in de race te blijven voor play-off 1. Kan hij die prestatie herhalen?

“Ik heb geen zin om zomaar straffe uitspraken te doen”, houdt Enzo Scifo zich op de vlakte. “We zaten vorig seizoen bijna in play-off 1, maar ik heb geen zin om te lopen voor ik kan stappen. Het zou al goed zijn om onze prestaties van afgelopen seizoen te evenaren. Kunnen we beter doen, zal ik dat niet afremmen, maar de essentie voor ons is een stabiele club in eerste klasse te worden.”

“De werksfeer is ontspannen en de werkomstandigheden tijdens de week zijn uitstekend”, klinkt Enzo Scifo in Sport/Voetbalmagazine erg positief. “Onze trainingsaccommodatie is heel goed, maar het klopt dat het stadion met twee afgewerkte tribunes en twee tribunes die niet bezet mogen worden niet uitnodigend oogt. Tijdens de wedstrijd coach ik mijn team met een lege tribune voor mij.”

“Op termijn geraak je niet verder zonder goeie installaties. Het voorbeeld van AA Gent moet anderen aansporen om ook die richting uit te gaan. Bij Bergen merk ik, samen met het bestuur, dat het stadiondossier op dit moment helemaal niet beweegt. Dat ontgoochelt me, moet ik eerlijk toegeven. Maar ik ben wél blij met de ingesteldheid van mijn spelers.”

Arbeitman en Mokulu

Bergen kocht een resem nieuwe spelers, maar een goeie creatieve middenvelder ontbreekt nog. Scifo: “Als Bergen het geld al zou vinden om een goeie, creatieve voetballer te halen, zou hij ook een blauwe werkmansplunje moeten aantrekken, anders redt hij het hier niet. Wij moeten spelers vinden aan wie andere clubs niet gedacht hebben, die haalbaar zijn voor een club met een klein budget als het onze, en die we beter kunnen maken, zoals we dat met Jérémy Perbet hebben gedaan.”

“Perbet bewees dat Bergen een springplank kan zijn voor voetballers die zich in onze manier van werken kunnen en willen inpassen. Ik heb daar nog over gesproken met Aloys Nong, die sterker zal worden met meer concurrentie. Shlomi Arbeitman heeft ook het juiste profiel voor ons. Benjamin Mokulu had ik graag gewild, maar hij verkoos KV Mechelen. Dalibor Veselinovic die ik al wilde toen ik Moeskroen trainde, past niet bij het voetbal dat wij willen brengen.”