Seraing zet coach Jordi Condom aan de deur

© Belga

Seraing heeft maandag, nog voor het einde van haar met 2-0 verloren competitiewedstrijd tegen KV Mechelen, een einde gemaakt aan de samenwerking met coach Jordi Condom. De 52-jarige Spanjaard betaalt de tol voor de tegenvallende resultaten bij de Luikse club. Seraing zakte de voorbije weken met vijf nederlagen op een rij naar de voorlaatste plaats.

Condom was sinds deze zomer hoofdcoach op Le Pairay. Onder zijn leiding haalde de promovendus 19 punten in 21 speeldagen. De competitiestart was nochtans veelbelovend met overwinningen in de zomer tegen KV Mechelen, Cercle Brugge en Eupen.

December werd echter een rampmaand voor de Luikenaars. Na nederlagen tegen achtereenvolgens Club Brugge, Anderlecht, Cercle Brugge, Kortrijk en KV Mechelen nemen Seraing en Condom in onderling overleg afscheid van elkaar. Het bericht stond nog voor het einde van het duel tegen KV Mechelen op de clubwebsite.

Seraing was voor Condom de derde Belgische club. Eerder was de Spanjaard in ons land actief voor Eupen en Roeselare. In eigen land was hij jarenlang jeugdtrainer bij FC Barcelona.