Sergio Padt: ‘Ik kopieerde Maarten Stekelenburg’

© BELGA

Als ballenjongen in de Arena van Ajax leerde Sergio Padt, keeper van AA Gent, de kneepjes van het vak door Maarten Stekelenburg te bespieden.

Voormalig Ajaxdoelmannen Edwin Van der Saren Maarten Stekelenburg, twee van zijn idolen, zitten allebei bij hetzelfde managementbureau als hij, zegt Padt. “Mijn zaakwaarnemers zeiden: ‘Als je het moeilijk hebt of het gaat even allemaal niet, dan kunnen we tegen Stekelenburg of Van der Sar vragen je even op te bellen.’

“Maar ik vind het ook wel eng, hoor, de gedachte om Van der Sar aan de telefoon te krijgen. Stekelenburg ken ik wel: ik ging in de jeugd bij Ajax naar hem kijken en ik heb met hem getraind als zestien-, zeventienjarige.”

“Ik ben ook vrij lang ballenjongen geweest in de Arena en dan lette ik vaak op de positie die hij innam en dat ga je dan zelf op zaterdag ook doen in je wedstrijd. Hij had mij toen trouwens ooit zijn shirt beloofd, maar na de wedstrijd was hij het vergeten. Dus toen we later samen op de bus zaten, heb ik hem daaraan herinnerd en heb ik het alsnog gekregen.” (RDG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier