Siebe Blondelle: wonen in Brugge, voetballen in Eupen

Siebe Blondelle (links) © BELGA

Komend weekend bekampt Siebe Blondelle (30) met KAS Eupen Club Brugge. Een speciale ervaring voor een Bruggeling die nog in Brugge woont en ooit bij Club speelde.

Siebe Blondelle speelde in zijn carrière zowel voor Cercle Brugge als Club Brugge, maar de band is het sterkst met blauw-zwart, erkent hij in Sport/Voetbalmagazine: ‘Dat was vooral bij de derby’s wel lastig want ik voetbalde eerst bij Cercle. Ik weet nog dat ik voor de eerste training bij Cercle een truitje van Club had aangetrokken, maar mijn vader vond dat niet zo’n goed idee.

‘Toch ben ik na een paar jaar bij Club vertrokken omdat het project dat Vitesse Arnhem me voorstelde interessant leek. Ze spotten me via de nationale jeugdselecties. De jeugdopleiding in Nederland was toen heel interessant. Van mijn lichting bij Club toen is alleen Tom De Sutter op het hoogste niveau overgebleven. Met Bart Buysse (ook ex-Club en -Cercle, nvdr) heb ik ook gespeeld, net als met Jason Vandelannoitte. Bij Club ken ik enkel nog Björn Engels. Die woont twee huizen van mij vandaan.’

Hotel

Blondelle woont nog steeds in Brugge, maar speelt ondertussen wel voor Eupen, zo’n 240 km verderop. Hoe doet hij dat om de veertien dagen, zo’n verre verplaatsing en hoe zal hij het zaterdag praktisch aanpakken, als Bruggeling in Brugge voetballen met Eupen?

Blondelle: “Als je in Nederland met pakweg Venlo of Roda JC moet gaan voetballen in Heerenveen of Groningen, ben je ook vier uur onderweg. Enkele reis. Wie in een groter land dan België gaat voetballen, weet dat twee uur rijden niets speciaals is. Normaal blijf ik het grootste deel van de week in Eupen, waar ik een appartement heb. De dag voor een wedstrijd gaan we altijd op hotel met Eupen. Ik zoek mijn ploegmaats vrijdagavond op in hun hotel in Brugge. Na de wedstrijd rijd ik met de auto achter de bus terug naar Eupen, want we hebben zondagochtend training.”

Lees het volledige interview met Siebe Blondelle in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 14 september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier