Silvio Proto: ‘Alles uitgepraat met Filip De Wilde’

© BELGA

Eerder zag het ernaar uit dat Anderlecht na dit seizoen een einde zou maken aan de samenwerking met Filip De Wilde. Maar volgens de laatste berichten zou het nu toch tot een verlenging van zijn aflopende contract komen.

“Ik heb vandaag een beter contact met Filip De Wilde dan drie, vier maanden geleden”, bekent Silvio Proto in Sport/Voetbalmagazine. “We hebben een gesprek gehad. Heel open en eerlijk. Als ik iemand iets te zeggen heb, zeg ik het hem in zijn gezicht, niet achter zijn rug.”

“Waarover dat gesprek ging, blijft tussen ons, maar ik ben blij dat we het hebben gehad. Hij is geen slecht mens, en ik ben dat ook niet. Alles gaat weer beter nu. Er was geen probleem, maar – hoe zal ik het zeggen – we waren te erg van elkaar verwijderd geraakt.”

“Ik wist dat er twijfels over hem leefden bij de directie. Men had mij daarvan op de hoogte gebracht. Ik heb hen mijn mening gegeven, precies zoals ik ze aan Filip De Wilde heb gezegd. Nu is het aan de directie om te beslissen. Als zij hem de kans geeft om hier aan het werk te blijven, zal ik graag met hem samenwerken. Ik heb nooit gezegd dat ik niet meer met hem verder kon.” (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier