Simons: ‘Het gevoel alleen al dat het kan lukken, is veel waard’

© IMAGEGLOBE
Jan Hauspie
Jan Hauspie Voormalig redacteur bij Sport/Voetbalmagazine.

Aan de vooravond van een nieuwe voetbalseizoen zocht Sport/Voetbalmagazine Timmy Simons op, de nieuwe aanvoerder van Club Brugge. Enkele opmerkelijke passages uit het interview…

Timmy Simons over…

… ex-bondscoach Dick Advocaat:

“Ik heb van Advocaat altijd gezegd dat hij de juiste man op de juiste plaats was en daar blijf ik bij. Uit zijn aanstelling hebben we veel geleerd, of ik nu speelde of niet. Advocaat had als buitenstaander schijt aan alles in ons landje. Taalgrens, jong, oud: het interesseerde hem geen bal. Alleen: kwaliteit. Hij wist waar hij naartoe wilde en daar moest alles voor wijken. Daar borduren we nog altijd op voort. Chapeau voor de bond dat ze dat heeft ingezien en heeft geïnvesteerd in de randvoorwaarden.”

… de ambitie van Club Brugge:

“Elk seizoen begint van nul. We moeten ook niet praten over waar we over acht maanden zullen staan. Nee, alleen de eerstvolgende wedstrijd telt. Het is goed dat ze mensen terughalen met een hart voor de club en die goede resultaten hebben behaald in het verleden, zoals ook Philippe (Clement, nvdr). Dat betekent toch dat ze de ziel van deze club willen behouden. Dat lukt niet van vandaag op morgen, maar de intentie is er wel. Het gevóél alleen al dat het hiermee kan lukken, is veel waard. Ergens positief in staan kan dat extra percentje geven om te geloven dat je elke wedstrijd kan winnen.”

… recordinternational worden:

“Daar zit ik helemáál niet mee. Het enige doel dat ik mezelf heb gesteld, is het WK te halen. Of dat met 93 of 95 caps is, zal me worst wezen. Ik wil ze gerust allemaal inruilen om nog eens op een WK te geraken. Dat record zou mooi meegenomen zijn, maar als je ziet waar die jonge gasten nu al staan, zullen zij daar vlot over gaan. Zelfs als ik het breek, blijft het niet staan. Ik zal er alles aan doen om nog mijn wedstrijdje mee te pikken, maar als je naar de aanwezige kwaliteit kijkt, wordt dat niet evident. Als je met deze gasten naar Brazilië kan, ben je vertrokken voor tien jaar.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier