Simons moet toch één speeldag missen

© Belga

Timmy Simons mist de tweede speeldag in de Jupiler Pro League. De voorwaardelijke schorsing werd in beroep omgezet in een effectieve speeldag schorsing.

Club Brugge kan tijdens de tweede speeldag op het veld van Oostende dan toch geen beroep doen op Timmy Simons. De aanvoerder van blauw-zwart is in hoger beroep door de Geschillencommissie van de KBVB voor een speeldag effectief geschorst na zijn rode kaart op de openingsspeeldag tegen Charleroi.

Het bondsparket had eerder bekendgemaakt de voorwaardelijke schorsing van een speeldag aan te vechten die Simons een dag eerder van de Geschillencommissie had gekregen. Het bondsparket had in eerste instantie immers twee speeldagen schorsing gevraagd voor de ervaren middenvelder, die tegen Charleroi na 20 minuten rood kreeg nadat hij op de voet van Ederson was gaan staan.

Motivering

In zijn motivering stelt de beroepskamer van de Geschillencommissie dat “het foutieve gedrag van Simons waarbij de fysieke integriteit van de tegenstrever in het gedrang wordt gebracht, een effectieve sanctionering wettigt”. Hij wordt daarom vanaf zaterdag 3 augustus voor een speeldag effectief geschorst en mist dus het duel tegen Oostende. Simons moet ook een boete van 300 euro betalen.

Ontgoocheling bij Timmy Simons

Timmy Simons en Arnar Gretarsson, respectievelijk kapitein en sportief manager van Club Brugge, hebben ontgoocheld gereageerd op de speeldag schorsing voor de middenvelder. “Ik vind niet dat ik een overtreding maakte die een rode kaart verdiende en daar blijf ik bij”, verklaarde Simons, die de wedstrijd in Oostende mist.

Ook sportief manager Gretarsson is verbolgen over de beslissing van het beroepscomité. “Dat het bondsparket beroep aantekende was op zich al opmerkelijk, maar het feit dat het beroepscomité nu ook een effectieve sanctie oplegt, is onwaarschijnlijk en de redelijkheid voorbij. Ik heb afgelopen weekend talloze fouten gezien die veel zwaarder waren en ofwel niet ofwel met geel bestraft werden. Willen de arbitragecomités ernstig genomen worden, dan moeten ze minstens vermijden met twee maten en twee gewichten te werken en laat dat nu net zijn wat de beslissing van vanmiddag inhoudt.”

Het bondsparket had eerder bekendgemaakt de voorwaardelijke schorsing van een speeldag aan te vechten die Simons een dag eerder van de Geschillencommissie had gekregen. Het bondsparket had in eerste instantie immers twee speeldagen schorsing gevraagd voor de middenvelder, die tegen Charleroi na 20 minuten rood kreeg nadat hij op de voet van Ederson was gaan staan. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier