Simons moet uiteindelijk geen wedstrijden missen

© Belga

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Timmy Simons een voorwaardelijke schorsing van een speeldag opgelegd.

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Timmy Simons een voorwaardelijke schorsing van een speeldag opgelegd. De kapitein van Club Brugge moet zo na zijn uitsluiting op de eerste speeldag van de Jupiler Pro League geen enkele wedstrijd missen. Hij krijgt wel een boete van 300 euro.

De Rode Duivel, die afgelopen zomer het Duitse Nürnberg verliet voor blauw-zwart, moest in de seizoensopener tegen Charleroi na 20 minuten van het veld. In een duel met Ederson ging hij op de voet van de Braziliaan staan. Het parket oordeelde dat Simons de fysieke integriteit van Ederson in gevaar bracht en vroeg maandag twee duels schorsing en 400 euro boete.

De Geschillencommissie oordeelde dat Simons niet de intentie had om Ederson te blesseren. Verder hield het rekening met het feit dat de Braziliaan onmiddellijk het spel kon hervatten. “Bovendien houdt de commissie rekening met het uitzonderlijk voorbeeldig disciplinair verleden van de speler Simons en ook met zijn voorbeeldig gedrag na de uitsluiting”, zo klonk het.

Eerder had Arnar Gretarsson, sportief manager van blauw-zwart, nog verklaard dat twee wedstrijden schorsing een veel te zware straf zou zijn. “Timmy had geen enkele intentie om zijn tegenstander te blesseren. Er kwam niet eens een tackle bij kijken. Onze aanvoerder stapte gewoon op een ongelukkige manier op de voet van Ederson”, verklaarde hij toen. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier