Sinaai gaat voor vierde beker in vijf jaar

© BELGA

Verrassende wendingen in de bekercompetitie bij de vrouwen: Anderlecht wipte in de halve finale titelverdediger Standard en Waasland-Beveren Sinaai Girls was na een thriller te sterk voor Club Brugge.

Op paasmaandag 1 april gaat in Tubeke Anderlecht voor een tiende beker, Sinaai kan een vierde beker in vijf jaar pakken (het won tussen 2009 en 2011 drie keer op rij). Dat zou pas een stunt zijn, want Sinaai is dit jaar de grote afwezige in de BeNe League.

“Sportief, organisatorisch en qua jeugdbeleid hadden we er zeker onze plaats”, zegt manager Terry Van Osselaer in Sport/Voetbalmagazine. “Alleen was het voor ons een probleem dat elke vrouwenploeg gekoppeld moest zijn aan een eerste- of tweedeklasser bij de mannen.”

“Omdat het Sint-Niklase stadsbestuur niet met geld over de brug wilde komen, kwam het niet tot een fusie met Waasland-Beveren en misten we de BeNe League op het laatste nippertje. Sportief is onze afwezigheid een aderlating, anderzijds is het een opluchting dat we nog autonoom over ons lot kunnen beslissen. Want als de BeNe League niet aanslaat, vrees ik dat de mannenclubs in deze crisistijden weer van hun vrouwenafdeling af gaan willen. Je ziet nu al dat Beerschot en STVV het moeilijk hebben en het kostenplaatje gaat de komende jaren alleen maar stijgen.”

Jaarlijks 120.000 euro

Neemt niet weg dat Sinaai in de toekomst wel de stap wil én kan zetten. Van Osselaer: “Er is nu een samenwerking met Waasland-Beveren waarin we logistieke steun krijgen, maar het is nog geen samensmelting. De verstandhouding met WB-manager Dirk Poppe is heel goed en er zijn al afspraken gemaakt dat zij jaarlijks 120.000 euro in ons investeren. Als het nieuwe gemeentebestuur het licht op groen zet, staat ons niets in de weg om terug te keren op het hoogste niveau. Bekerwinst zou een goed begin zijn. Sinaai heeft al vaker verrast als underdog.” (JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier