Smolders: ‘De beste groep die ik hier al meemaakte’

© Belga

Afgelopen weekend was zowel Bernd Thijs als Tim Smolders weer paraat in de centrale driehoek op het Gentse middenveld. De twee anciens moeten rust brengen in het systeem van Trond Sollied. Maar is dat voldoende om te spetteren in play-off 1?

Opvallend is dat ondanks het meer swingende spelsysteem van Sollied er dit seizoen ook niet meer werd gewonnen in de zogenaamde topwedstrijden dan vorig seizoen onder Francky Dury. En die kreeg daar veel kritiek voor. Wat is er nu dan anders?

Tim Smolders antwoordt in Sport/Voetbalmagazine: “De spelers krijgen nu heel veel vrijheid, dus die zal je niet horen klagen. Maar ik zie op dit moment ook geen reden om het anders te doen. Ik denk dat we daarmee om kunnen gaan – ik zie weinig buitensporige dingen gebeuren. Jeugdigheid is een mes dat aan twee kansen snijdt: frivoliteit maakt deel uit van kwaliteiten. Het is kwestie van daar een balans in te vinden.”

“Vorig seizoen was er ook geen probleem tot het begin van de play-offs. Eens die beginnen zullen de ware kwaliteiten naar boven komen. Maar ik heb het gevoel dat er samen in één richting gedacht wordt op het moment dat het wat minder gaat. Qua samenhang tussen spelers is dit de beste groep die ik hier al meemaakte.”

Met het oog op play-off 1 boezemt de 10 op 27 tegen de top zes wel niet veel vertrouwen in. Smolders ziet dat anders: “Standard is er ook in geslaagd een periode waarin ze weinig punten pakten om te buigen. In elke ploeg komt er wel zo’n fase aan waar je door moet kruipen zonder te veel punten te verliezen.” (RDG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier