Snelders: ‘Vanoppen is soms nog te onstuimig’

© BELGA

Beerschot AC begon voortvarend aan het seizoen, maar kende de voorbije weken een dip. Het noopte managing director Patrick Vanoppen tot enkele straffe uitspraken in de media.

Vorige week zette Patrick Vanoppen, managing director van Beerschot, zijn trainer Adrie Koster in de wind door in de Gazet van Antwerpen kritiek te geven op de spelwijze – “je kan dat 4-3-3-systeem ook realistischer invullen” – en door over de duels tegen Cercle Brugge (vorige woensdag), Waasland-Beveren (afgelopen zaterdag) en Lierse (komende zaterdag) te zeggen: “Die moeten negen op negen opleveren.”

Maar zowel tegen Cercle, de laatste in de stand, als tegen Waasland-Beveren, de voorlaatste, ging Beerschot onderuit, waardoor er nu 1 op 18 op het rapport staat en er na de heibel rond het vertrek van sportief coördinator Chris Van Puyvelde, een te late betaling van de spelerslonen en het ontslag van spits Elimane Coulibaly nu ook sportieve zorgen zijn. Na de match van zaterdag stelde Vanoppen plots dat de gevraagde negen op negen “geen eis” was, maar “een wens”.

Analist Eddy Snelders, die Vanoppen leerde kennen toen zijn pa, René Snelders, op het Kiel bestuurder was, zegt: “Beerschot stond onlangs nog in de top zes. Alles wat toen bejubeld werd, wordt nu bekritiseerd. Patrick is soms nog iets te onstuimig, in de emotie van het moment zegt hij weleens zaken die hij na tien tellen anders had kunnen formuleren. Tactische bemerkingen zou hij beter intern bespreken en niet ventileren via de media. Nu draagt hij niet bij tot een oplossing maar ondermijnt hij de geloofwaardigheid van zijn trainer tegenover de groep.”

“Ik begrijp hem wel, hij wil overal kort opzitten en niets aan het toeval overlaten, maar het is moeilijk om tegelijkertijd de administratieve én de sportieve activiteiten te controleren.” (KDR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier