Sofiane Hanni wordt Profvoetballer van het Jaar

Sofiane Hanni met zijn trofee © BELGA

De Algerijn Sofiane Hanni (KV Mechelen) is Profvoetballer van het Jaar. Hij krijgt de voorkeur op Lior Refaelov (Club Brugge) en Sven Kums (AA Gent).

Sofiane Hanni, die vorige week de Ebbenhouten Schoen won, werd in Gent door zijn collega’s tot Profvoetballer van het Jaar verkozen. De Algerijnse middenvelder van KV Mechelen, die eerder deze week de overstap naar RSC Anderlecht maakte, kreeg met 411 stemmen achter zijn naam de voorkeur op de Israëliër Lior Refaelov (Club Brugge/380 punten) en Gouden Schoen Sven Kums (AA Gent/335). Op de erelijst volgt hij de Spanjaard Victor Vazquez (Club Brugge) op.

“Dit is een grote verrassing voor mij, maar het is fantastisch”, zei Hanni bij de uitreiking.

‘Zidane van Mechelen’

De 25-jarige Hanni kwam in het seizoen 2015-2016 in 35 wedstrijden zeventien keer tot scoren en leverde zeven assists af. Het leverde “de Zidane van Mechelen” 31 punten meer op dan Refaelov, die met Club Brugge wel de landstitel mocht vieren. Ook vorig jaar was Refaelov al tweede in het referendum bij de spelers van de Jupiler Pro League, dat wordt georganiseerd door de Pro League en Het Nieuwsblad, met La Dernière Heure als mediapartner. Beste belofte werd Leon Bailey van Racing Genk. Als beste doelman verkozen de spelers Matz Sels van AA Gent. Club Brugge viel met Michel Preud’homme nogmaals in de prijzen met de titel van beste coach. In de rand kreeg Timmy Simons (Club Brugge) ook nog de “Speciale Trofee Pro League” voor zijn jarenlange inzet doorheen zijn carrière, die hij nog met een seizoen gaat verlengen.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier