Soufiane ‘Bencok’ El Marnissi is de beste Belgische freestyler

© YouTube

De Brusselse balgoochelaar Soufiane ‘Bencok’ El Marnissi wint voor de vierde keer het Belgisch Kampioenschap en mag naar het WK in Brazilië.

Net als bij de edities van 2010, 2012 en 2013 eindigde de 24-jarige straatvoetballer Soufiane ‘Bencok’ El Marnissi in Blankenberge als eerste bij de finale van Red Bull Street Style.

Hij ontving de meeste punten van de juryleden Arnaud ‘Séan’ Garnier (wereldkampioen 2008), Dennis Praet (Anderlecht), Tessa Wullaert (Standard) en Karim Bachar (coach zaalvoetbal) en verlengde op die manier zijn titel.

Op 15 en 16 november mag Bencok de eer van ons land verdedigen in het Braziliaanse Salvador da Bahia, waar het Wereldkampioenschap wordt gehouden met dertig deelnemers uit even veel verschillende landen. Daar zal de Brusselaar moeten aantonen dat zijn achtste plaats van vorig jaar geen toeval was.

Bencok zorgt met zijn choreografie voor een volledig arsenaal van tricks uit voetbal, breakdance en acrobatie, terwijl hij vooral aandacht moet hebben voor de criteria stijl, controle en creativiteit.

Oordeelt u zelf:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier