‘Sowieso met 18.000 Kortrijkfans naar de Heizel’

© Belga

De directie van KV Kortrijk hoopt dat de finale van de Cofidis Cup een boost zal betekenen voor de verdere uitbouw van de club: meer supporters, meer inkomsten en meer prestige.

Voor de historische finalematch op 24 maart rekent de club op een algemene mobilisatie. Het Kortrijkse bestuur gelooft sterk dat de 18.000 beschikbare tickets allemaal de deur uit zullen gaan. “Zelfs als maar de helft van de personen en bedrijven die nu al beloofd hebben een bus te vullen, effectief toezegt, krijgen we het Kortrijkse vak gevuld”, stelt Luc Demeyere, voorzitter van het directiecomité van Kortrijk. “Succes trekt altijd aan en het is de bedoeling om zo veel mogelijk van die gelegenheidssupporters langer aan ons te binden. Een pak voetballiefhebbers uit de regio gaan nog steeds om de twee weken naar het noorden van de provincie (Brugge, nvdr). We hopen een aantal van hen te overtuigen dat het hier in Kortrijk minstens even leuk is.”

Financieel blijkt de bekerfinale in elk geval een serieuze meevaller. “De inkomsten zijn vergelijkbaar met die van play-off 1”, schat financieel verantwoordelijke Matthias Leterme. “We hebben ons budget sinds 2008 al verviervoudigd tot ongeveer 8 miljoen euro,” weet Demeyere, “maar toch zullen we pas aan het eind van volgend seizoen een grote financiële sprong kunnen maken. Vanaf dan tellen we immers volwaardig mee in de vijfjarenrangschikking. En die is doorslaggevend voor de verdeling van de tv-gelden.”

Er rest wel nog een serieus probleem als Kortrijk via de beker Europees voetbal zou halen: “De breedte van ons veld is vier meter te klein volgens de UEFA-normen”, zucht Leterme. “We hebben gepolst bij Brugge en Gent, maar daar geven de ordediensten voorlopig geen groen licht. In Gent hebben ze vijf jaar terug Zulte Waregem uit de nood geholpen, maar ze overwinterden en kregen toen Ajax en Newcastle over de vloer. Daardoor denkt men nu wel twee keer na. De ideale oplossing zou het stadion van Lille of Lens zijn, maar de UEFA staat in principe geen matchen buiten de eigen landsgrenzen toe.” (BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier