Speler van de week: Alejandro Pozuelo

Alejandro Pozuelo © Belga Image

Onze top tien van de vierde speeldag in de Jupiler Pro League.

1. Alejandro Pozuelo (KRC Genk) : drie assists voor de Spaanse dirigent van Genk.

2. Jérémy Perbet (AA Gent) : moeilijk wedstrijdbegin door het overtal aan verdedigers, maar etaleerde nadien toch weer zijn kwaliteiten als sluipschutter. Na rust ook beter bereikbaar. Moet enkel nog zelf kansen leren afdwingen.

3. Elohim Rolland (KV Kortrijk) : wilde na afloop geen interview geven voor de camera, laat liever de voeten spreken en die deden dat met verve.

4. Mbaye Leye (Zulte Waregem) : een sluwe vos, maakte goed ruimte voor zijn ploegmaats, verdedigde mee en opnieuw scorend door alert te reageren op een voorzet van Lepoint.

5. Sofiane Hanni (Anderlecht) : aanvoerder, ondanks de terugkeer van Deschacht, en de bedrijvigste en gevaarlijkste Anderlechter. Als bij wonder niet gescoord, wel een assist.

6. Yasinne El Ghanassy (KV Oostende) : vooral voor de pauze bij momenten outstanding. Een constante dreiging vanop de linkerflank, en dacht soms zelfs iets te collectief. Na rust minder in beeld.

7. Siebe Schrijvers (Waasland-Beveren) : zorgde tegen Mechelen voor veel dreiging, krulde de bal mooi in doel bij een vrijschop en bood de assist aan voor de 2-0.

8. Kenny Saief (AA Gent) : in de eerste helft wat op de dool, waarbij hij ook Daems liet lopen op de tegengoal, maar na rust haalde hij meermaals de achterlijn, leverde hij een assist op Milicevic en zette een zelf afgedwongen strafschop om.

9. Stijn De Smet (KV Kortrijk) : had een hoofd in twee Kortrijkse goals. Moeizame start van de competitie maar de voorbije weken weer op niveau.

10. Filip Markovic (Moeskroen) : zijn raids op de flank deden de Truiense defensie meermaals pijn. Toonde zich ook efficiënt door het tweede doelpunt voor zijn rekening te nemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier