Speler van de Week: Brecht Dejaegere

Brecht Dejaegere © Belga Image

Onze top tien van de 23e speeldag in de Jupiler Pro League.

1. Brecht Dejaegere (AA Gent) : verzorgde niet alleen het spektakel op Sclessin, maar nam ook veel initiatief. Bovendien ook efficiënt: een goal en een assist.

2. Xavier Mercier (KV Kortrijk) : opvallend debuut van de spelmaker die overkwam van de Franse derdeklasser Boulogne: maakte de openingsgoal en leverde een knappe assist voor de winning goal.

3. Benji De Ceulaer (Westerlo) : op zijn favoriete positie opnieuw de beweeglijke, dribbelvaardige en opportunistische schaduwspits die gemakkelijk de ruimtes opzoekt. Heel complementair met Gounongbe.

4. Felipe Gedoz (Club Brugge) : goed voor twee assists. Helpt Vanaken in de opbouw en kan de komende weken een belangrijke pion worden voor Club.

5. Laurent Depoitre (AA Gent) : onderstreepte nog maar eens zijn kandidatuur om met de Rode Duivels mee naar het EK in Frankrijk te trekken. Niet van de bal te zetten en onmisbaar radertje in de Gentse machine.

6. Yohan Croizet (OH Leuven) : Opnieuw scorend in zijn rol als schaduwpits. Slimste en vaardigste speler bij Leuven, tussen de lijnen en in de passing. Hoog niveau.

7. Edin Cocalic (KV Mechelen) : het is wellicht geen toeval dat Genk de gelijkmaker kon scoren nadat de kopbalsterke Bosniër met een blessure van het veld moest. Won 75 minuten lang alle duels en vormt een sterke tandem met Vanlerberghe.

8. Enes Saglik (Charleroi) : zat in het verliezende kamp dit weekend, maar heerste wel als een seigneur op het middenveld van Charleroi, dat thuisploeg Anderlecht overklaste.

9. Christian Kabasele (Racing Genk) : haalde de angel uit meerdere Mechelse aanvallen zorgde er met een kopbal voor dat Genk in de slotfase alsnog met een punt naar huis kon.

10. Koen Van Langendonck (Westerlo) werd eventjes geholpen door de lat, maar voor de rest heel alert reagerend op enkele prangende fases. Toont dat hij punten kan pakken, cruciaal in de strijd om de laatste plaats te ontlopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier