Speler van de week: Carlos Bacca

© Belga

Top tien van de beste spelers van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League.

SPEELDAG 6 1. Carlos Bacca (Club Brugge) : had eigenlijk drie goals moeten maken in plaats van twee. Toch speelde de Colombiaanse spits in de topper tegen Standard een berematch, op een positie (de rechterflank) die hem eigenlijk niet honderd procent ligt.

2. Aloys Nong (RAEC Bergen) : bezorgde de Waregemse een defensie een lastige avond. Hij infiltreerde steeds gepast en legde met twee goals en een assist het fundament van de opvallende uitzege.

3. Joachim Mununga (Beerschot) : voetbalde explosief en geprikkeld door zijn coach en zocht met succes constant de man-tegen-manacties op. Zijn rechtstreekse tegenstander, Anthony Van Loo, werd aan de rust dolgedraaid naar de kant gehaald.

4. Sacha Iakovenko (Anderlecht) : fungeert de voorbije weken als de ‘supersub’ bij uitstek. Ook tegen Genk opnieuw scherp invallend én beslissend. Eist terecht de vrije trappen en corners op.

5. Víctor Vázquez (Club Brugge) : presteert de laatste matchen op een constant hoog niveau. Tegen Standard opnieuw goed voor een assist. Door het – vermoedelijke – vertrek van Vadis, zonder twijfel de nieuwe Brugse regisseur.

6. Ervin Zukanovic (Kortrijk) : hield Harbaoui volledig uit de wedstrijd en scoorde zelf, waardoor Kortrijk (gevleid) met drie punten uit Lokeren kon vertrekken.

7. Jordan Remacle (AA Gent) : als hij zijn niveau haalt, zoals tegen Charleroi, de beste zomeraankoop van de Buffalo’s. Gaat zowel binnendoor als buitenom, een type-speler waar Trond Sollied verzot op is.

8. Barak Badash (Waasland-Beveren) : de Zlatan Ibrahimovic-look-a-like scoorde in zijn eerste match voor de Waaslanders al meteen een levensbelangrijke goal. De donderwolken boven de Freethiel zijn weer even verdreven.

9. Hervé Kage (Charleroi) : wil soms de zaken op zijn eentje forceren, maar dat spruit misschien voort uit het besef dat weinig van zijn ploegmaats in de buurt komen van Kagé’s niveau. Niet op het vlak van techniek en creativiteit, en al zeker niet qua beleving.

10. Hussein Yasser (Lierse) : was geprikkeld na een weekje bankzitten. De bedrijvige Qatarees pakte uit me enkele geslaagde acties en een assist.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier