Speler van de week: Christian Benteke

© Belga

Top 10 van de beste spelers van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League.

SPEELDAG 27 1. Christian Benteke (Racing Genk) : de gangmaker van de Genkse zege met twee goals en een assist op het derde doelpunt. Met 7 goals in 7 matchen één van de beste Belgische spitsen van het moment, al waren er tegen Club ook opnieuw een aantal jammerlijke missers.

2. Hamdi Harbaoui (Lokeren) : twee knappe doelpunten, een met het hoofd en een met de voet. Erg nuttig aanspeelpunt voor een ploeg met een numerieke minderheid. Sterke spits! Exponent van de offensieve Lokerse weelde.

3. Hernan Losada (Beerschot) : nog maar eens aanwezig in deze toptien van de speeldag. Betrokken bij al het gevaar van zijn ploeg. Zou met zijn huidige vormpeil vlotjes bij een G5-club kunnen meedraaien.

4. Alessandro Cordaro (KV Mechelen) : heel bedrijvig vanaf de rechterkant. Durfde de bal opeisen en acties te maken. Demonstreerde nog eens zijn fijne traptechniek bij de 0-2, zijn zevende goal al dit seizoen.

5. Fabien Camus (Racing Genk) : nu Töszér definitief uit de gratie is gevallen, de nieuwe organisator op het Genkse middenveld. Verdeelde tegen Club het spel met precieze langeafstandspasses.
6. Cheikhou Kouyaté (Anderlecht) : net als tegen AZ de beste man bij Anderlecht. Foutloos achterin en heel explosief in de omschakeling.

7. Rémi Maréval (AA Gent) : de enige Gentenaar op niveau tegen Bergen. Doelpunt gemaakt én een doelpunt verhinderd.

8. Julien Gorius (KV Mechelen) : zit met zijn zevende omgezette penalty al aan twaalf treffers dit seizoen. De Franse aanvoerder is samen met David Destorme duidelijk de motor van dit Mechelen en zorgt voor de broodnodige creativiteit.

9. Dalibor Veselinovic (KV Kortrijk) : sterke invalbeurt, knappe goal, bracht spirit in een ploeg op drift en won veel duels tegen de kopbalsterke centrale verdedigers van Lokeren.

10. Anthony Portier (Cercle Brugge) : bleef dit seizoen grotendeels onder de radar, maar als depannneur achterin scoorde Portier (weliswaar vanuit buitenspel) een levensbelangrijke goal die de vereniging misschien wel op weg zet naar play-off 1.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier