Speler van de week: Dalibor Veselinovic

© Belga

Top tien van de beste spelers van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League.

1. Dalibor Veselinovic (Waasland-Beveren) : letterlijk en figuurlijk de grote man in het degradatieduel op de Freethiel. Lukte een hattrick én een assist en floreert als nooit te voren onder Bob Peeters, in zijn tijd ook een boomlange goalgetter.

2. Hans Vanaken (Lokeren) : begon het tweede deel van de competitie op Cercle zoals hij in de zomer het eerste op Anderlecht was begonnen: met een vroeg kopbaldoelpunt. Moeiteloos heer en meester.

3. Ólafur Skúlason (Zulte Waregem) : deed er in de eerste match na de winterstop alles aan om het vertrek van Junior Malanda te doen vergeten. Was goed in de combinatie, infiltreerde goed en scoorde winning goal.

4. Aleksandar Trajkovski (KV Mechelen) : de Macedoniër was volop in zijn element tegen de landskampioen en liet heel wat mooie dingen zien van op de linkerflank. Goed voor een ‘halve’ (via de paal) en een hele assist.

5. Maxime Chanot (KV Kortrijk) : bulkte van het zelfvertrouwen, won de meeste van zijn luchtduels, snel en fysiek sterk in de man tegen mangevechten met Habibou.

6. Damien Marcq (Charleroi) : wierp zich op tot de nieuwe man met de ideeën bij Charleroi dat met Milicevic en Kaya in de wintermercato veel creativiteit is kwijtgeraakt.

7. Hamdi Harbaoui (Lokeren) : startte alweer op de bank, kwam twintig minuten voor tijd scherp in en dat was voldoende om zijn overwicht op de Cercleverdedigers met twee goals in de verf te zetten. In de topschuttersstand op één doelpunt van leider Batshuayi.

8. Sheldon Bateau (KV Mechelen) : de centrale verdediger van opleiding werd na heel wat wikken en wegen door zijn nieuwe coach Frank Vercauteren geschikt gevonden om de afwezigheid van Seth De Witte op het middenveld op te vangen. Deed dit met verve.

9. Bryan Verboom (Zulte Waregem) : blonk uit door prima verdedigend werk, vaak met gevaar voor lijf en leden. Hield een gemaakte Genkse goal uit het doel.

10. Igor De Camargo (Standard) : krijgt bij de Rouches amper kansen door het succes van het duo Ezekiel-Batshuayi, maar toonde zaterdag dat hij als invaller ook nog waarde heeft op het veld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier