Speler van de week: Darren Keet

© Belga

Top tien van de beste spelers van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League.

SPEELDAG 26
1. Darren Keet (KV Kortrijk) : speelde foutloos, plukte heel wat voorzetten, hoekschoppen en vrije trappen en was daarbij telkens klemvast. Haalt al het hele seizoen een hoog niveau.

2. Lior Refaelov (Club Brugge) : tankte duidelijk vertrouwen bij de nationale ploeg van Israël. Was tegen OHL uitblinker op offensief vlak én sterk in de recuperatie van de bal. 3. Jelle Vossen (Racing Genk) : werd vorige week niet geselecteerd voor de Rode Duivels, maar nam op Beerschot sportieve revanche. De Genkse spits toonde zich superefficiënt: twee kansen, twee goals. Zo zit hij intussen al aan zestien stuks.

4. Gregory Lorenzi (RAEC Bergen) : is na de verrassende zege op Standard onmiskenbaar de nieuwe patron achterin bij Bergen. Organiseert de verdediging en is zelf amper op een foutje te betrappen.

5. David Destorme (KV Mechelen) : haalde tegen Cercle niet zijn topniveau, maar liet desalniettemin zien dat hij aan een heel goed seizoen bezig is. Zo was bijvoorbeeld de manier waarop hij de tegenaanval opzette die tot de 2-0 leidde, heel knap.

6. Thorgan Hazard (Zulte Waregem) : trapte zijn team op voorsprong met een onhoudbaar afstandschot. Sterke match van de winger, die ook z’n verdedigende taken goed uitvoerde.

7. Alexander Scholz (Lokeren) : Amper 20 jaar, maar wat een klasbak. De Deense centrale verdediger vervangt met verve de geblesseerde Taravel.

8. Dieumerci Mbokani (Anderlecht) : pikte na de Africa Cup de rode draad van het seizoen terug op: een cruciale goal voor een weinig overtuigend Anderlecht, op de typische Mbokani-manier over Colin Coosemans gelobt.

9. Onur Kaya (Lierse) : Negentig minuten strijdend, flitsend en geïnspireerd. Vooral indrukwekkend en balvast in het laatste half uur met tien.

10. Kanu (Anderlecht) : flirtte met de uitsluiting en speelde een povere eerste helft, maar besliste na de rust wel de wedstrijd met een magistrale assist en een doelpunt na opportunistisch doorjagen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier