Speler van de Week: Dennis Praet (Anderlecht)

Dennis Praet © Belga Image

Onze top tien van de zesde speeldag in de Jupiler Pro League.

1. Dennis Praet (Anderlecht) : dolde met de Brugse verdedigende middenvelders en bracht al snel twee goals aan. Na de rust liep het moeilijker, toen Brugge greep kreeg op het middenveld.

2. Abdoulay Diaby (Moeskroen-Péruwelz) : betrokken bij drie van de vier doelpunten tegen Cercle. Maakte er twee zelf en bij de derde werd de strafschop op hem begaan. Met zijn snelheid een heuse kwelling voor Cercle. Zes goals na zes wedstrijden.

3. Frédéric Gounoungbe (Westerlo) : scoorde nog maar eens twee keer en maakte daardoor de blitzstart van Zulte Waregem ongedaan.

4. Ivan Santini (KV Kortrijk) : onvermoeibaar in zijn inspanningen, zowel aanvallend als verdedigend, én heel opportunistisch voor doel. Toonbeeld van de positieve agressiviteit bij zijn ploeg.

5. Jorge Texeira (Standard) : een van de weinige spelers bij Standard die kan zeggen dat hij de seizoensstart niet gemist heeft. Solide Portugese verdediger die bovendien complementair blijkt met Ciman.

6. Nicolas Penneteau (Charleroi) : nam zijn métier mee uit Frankrijk (meer dan 350 wedstrijden in doel in de Ligue 1) en zorgt nu voor de zekerheid tussen de palen op Mambourg. Had niet de minste problemen met de schaarse kansen van KV Mechelen.

7. Darren Keet (KV Kortrijk) : niet te verslaan, heersend in de lucht en alert reagerend. Had wel het geluk dat hij op het gepaste moment werd bijgestaan door Mulemo om een kopbal van Habibou voor de doellijn te keren.

8. Sekou Cissé (Racing Genk) : De snelle Ivoriaan zorgde voor de meeste dreiging bij Racing Genk en solliciteert daarmee uitdrukkelijk naar een vaste stek in de elf van de nieuwe trainer Alex McLeish.

9. Björn Ruytinx (KV Oostende) : kreeg maar 17 minuten speeltijd, maar blies nieuw leven in KVO. Raakte eerst de paal en sleepte enkele minuten later een punt uit de brand met een fraaie goal.

10. Robson Da Silva (Waasland-Beveren) : de beste achterin bij de ploeg van Ronny Van Geneugden en de auteur van de openingsgoal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier