Speler van de week: Dieumerci Mbokani

© Belga

Top tien van de beste spelers van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League.

SPEELDAG 15 1. Dieumerci Mbokani (Anderlecht) : excelleerde tussen alle andere uitblinkers bij de landskampioen (Praet, Jovanovic, Bruno en Biglia). Speelde een uitstekende topper met als hoogtepunt zijn lobdoelpunt, dat volgens de meeste analisten wel degelijk bedoeld was.

2. Hamdi Harbaoui (Lokeren) : domineerde met gemak Kanu in de lucht, zoals uit zijn doelpunt bleek. Vormt ook een heel nuttig aanspeelpunt én een aangever voor zijn medespelers.

3. Derrick Tshimanga (Racing Genk) : kreeg na de wedstrijd complimentjes van zijn trainer Mario Been. Foutloos verdedigend en regelmatig aanvallende impulsen, de reden waarom Genk hem bij Lokeren wegplukte.

4. Sergio Padt (AA Gent) : behoedde zijn ploeg met een aantal gevatte ingrepen van nog meer tegendoelpunten. Kan zich in ieder geval weinig verwijten, want de doelman van Jong Oranje teert op stevige reflexen.

5. Dalibor Veselinovic (Beerschot) : Heel vaak kwam de Serviër op Lierse niet in beeld, maar hij was wel dodelijk efficiënt. Een spits die twee keer scoort heeft altijd gelijk en is belangrijk voor zijn ploeg.

6. Boubacar ‘Copa’ Barry (Lokeren) : door zijn fantastische saves bleef Lokeren in het begin van de wedstrijd overeind. De Ivoriaan is klaar om in 2013 te schitteren op de Africa Cup waar hij het Tunesië van ploegmaat Harbaoui zal ontmoeten in de poules.

7. Glynor Plet (Racing Genk) : de huurling van Twente grijpt zijn speelkansen met beide handen. In Lissabon al de auteur van de ultieme goal en ook tegen Bergen goed voor twee goals en een assist.

8. Ilombe Mboyo (AA Gent) : toont zich in ieder geval de waardige aanvoerder. Gaat voorop in de strijd, is balvast, denkt collectief én scoort.

9. Ayanda Patosi (Lokeren) : verwerft met zijn ‘YouTube-goal’ nog maar eens een plaats in deze toptien. De man die Lokeren de laatste weken richting de top van het klassement stuwt.

10. Jérémy Perbet (Bergen) : viel wat terug in de tweede helft, maar voor de rust zeer bedrijvig. Toonde dat hij veel meer kan dan alleen maar goals maken. De laatste maanden duidelijk een betere voetballer geworden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier