Speler van de week: Geoffrey Mujangi-Bia

© ImageGlobe

Top tien van de beste spelers van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League.

1. Geoffrey Mujangi-Bia (Standard) : mocht in het tussenseizoen de club verlaten, maar ontpopte zich tot dé Rouche van de competitiestart. Goed voor vijf goals en drie assists in de vijf eerste officiële wedstrijden (competitie en Europa League).

2. Massimo Bruno (Anderlecht) : bij momenten niet af te stoppen en door zijn individuele acties en explosiviteit alomtegenwoordig in het spel. Bewees zijn uitstekende vorm met twee doelpunten en een assist.

3. Fabien Camus (Racing Genk) : brak een tot dan toe gesloten wedstrijd open met zijn balvastheid en spelinzicht. De Fransman toonde zich slim in de combinatie, scoorde en liet scoren.

4. Thomas Buffel (Racing Genk) : stond tegen OHL zoals zo vaak op de goede plek. Het leverde de West-Vlaming twee goals en een assist op.

5. Jordan Remacle (Lokeren) : zijn eerste match als uitblinker – een assist en een goal – in het shirt van Lokeren. Nog steeds erg wisselvallig in zijn acties, maar door zijn energieke manier van spelen toch veruit de gevaarlijkste man op het veld.

6. Benjamin Mokulu (KV Mechelen) : hield de bal goed bij, waardoor offensieve middenvelder Prodell goed kon aansluiten. Opportunistisch en fysiek sterk, de kwaliteiten waarvoor Mechelen hem in Lokeren weghaalde.

7. Chancel Mbemba (Anderlecht) : oppermachtig in de directe duels met boezemvriend Junior Kabananga. Staat voor een jonge verdediger erg stevig in zijn schoenen en beschikt daarnaast over een prachtige lange kruispass.

8. Pablo Cendros (AA Gent): toonde nog maar eens zijn polyvalentie en bleek een betrouwbare pion, want verloor weinig duels. Heel agressief, goed op de interceptie spelend en klaarkijkend.

9. Brice Ntambwe (Bergen) : kweet zich goed van zijn defensieve taak door Persoons volledig uit de wedstrijd te houden. Heeft power, maar toont ook tactische intelligentie. Bovendien secuur in de opbouw. Speler om in de gaten te houden!

10. Matthew Ryan (Club Brugge) : in Oostende een lichtpuntje binnen een stroef draaiend Club Brugge. De Australiër staat met veel vertrouwen mee te voetballen achterin en heeft ook een prima lange bal in de voeten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier