Speler van de week: Hans Vanaken

Hans Vanaken © Belga

Top tien van de beste spelers van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League.

1. Hans Vanaken (Lokeren) : was opnieuw outstanding en liet nog maar eens zijn snelle balbehandeling, vista en scorend vermogen zien. Draaischijf en aanspeelpunt in één. Meer en meer analisten verbinden zijn naam met de nationale ploeg.

2. Tim Matthys (RAEC Bergen) : maakte een schitterend doelpunt en zorgde constant voor doelgevaar. Met zijn vorm van de laatste weken, mentaliteit en ervaring misschien wel de man die Bergen alsnog in eerste kan houden.

3. Didier Ovono (KV Oostende) : de nationale doelman van Gabon, vrij sinds zijn contract ontbonden werd bij Sochaux, toont zich een absolute meerwaarde voor Oostende. Dankzij zijn présence in het strafschopgebied acteert de kustploeg veel secuurder.

4. Andy Najar (Anderlecht) : de Hondurees debuteerde in onze competitie als gelegenheidsrechtsback tegen Genk, maar onderstreepte tegen KV Mechelen zijn kwaliteiten op de hem vertrouwde positie van rechtsbuiten. Een lichtpunt voor de landskampioen.

5. Vadis Odjidja (Club Brugge) : sterk op het middenveld, waar hij zich – geruggesteund door Jørgensen – ook offensief kan uitleven. De technische staf vroeg hem de voorbije weken vaker naar doel te trappen. Het resultaat was de 1-0, een schitterend afstandsschot.

6. Habib Habibou (Zulte Waregem) : gaf een assist en zag nog een kopbalgoal afgekeurd worden wegens buitenspel. Van zijn talent was iedereen al langer overtuigd, maar de Fransman brengt dit seizoen ook regelmaat in zijn prestaties.

7. Fernando Canesin (KV Oostende) : niet Berrier maar de van Anderlecht gehuurde Braziliaan werpt zich steeds nadrukkelijker op als de draaischijf en leider van KVO. Zijn splijtende versnellingen zorgden meermaals voor paniek in de Cercle-defensie.

8. Junior Dutra (Lokeren) : scoorde, gaf een assist en zorgde zo voor het grote gelijk van Peter Maes die er voor koos om topschutter Harbaoui op de bank te laten starten.

9. Teddy Chevalier (KV Kortrijk) : moest lang wachten tot Hein Vanhaezebrouck hem een kans gaf, maar de Franse spits reageerde zowel in de bekermatch tegen Club als tegen Charleroi met een prima invalbeurt. Gaf de assist voor de late gelijkmaker van Klaasen.

10. Mamoutou N’Diaye (Zulte Waregem) : mocht blijven staan van Francky Dury na zijn geslaagde basisplaats in de bekermatch op Charleroi. Scoorde de fraaie openingsgoal tegen Bergen en solliciteerde met zijn prestaties naar meer speeltijd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier