Speler van de week: Hans Vanaken

© Belga

Sport/Voetbalmagazine maakt elke week een top 10 op van de beste spelers van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League.

SPEELDAG 1:
1. Hans Vanaken (Lokeren) : raakte bij zijn debuut in de Jupiler Pro League niet één bal verkeerd. Scoorde twee keer, maar viel ook op met zijn goede timing, balvastheid en slim afhaken.

2. Thorgan Hazard (Zulte Waregem) : was zelfs met trainingsachterstand een klasse beter dan de rest. Maakte in zijn eentje het verschil voor de ploeg van Francky Dury

3. Olivier Werner (RAEC Bergen) : de aanvallers van Cercle Brugge konden zich de haren wel uit het hoofd trekken toen Werner de éne na de andere wereldsave uit zijn handschoenen toverde.

4. Lukas Van Eenoo (Cercle Brugge) : bewees op het veld van Bergen dat hij in een goede dag in staat is om het spel van Cercle te dragen. Scoorde ook, via een heerlijk afstandsschot.

5. Tom Högli (Club Brugge) : was vorig jaar al stand in als linksachter, nu voor het eerst centraal in de verdediging, bij gebrek aan alternatief. De Noor leidde uitstekend de jonge Belgische defensie.

6. Thomas Matton (KV Kortrijk) : helemaal fit én in vorm voor de competitiestart. Toonde zich heel bedrijvig tegen OHL én efficiënt met de beslissende assist voor de winning goal.

7. Eiji Kawashima (Standard) : vorig seizoen regelmatig onder vuur, maar in de openingswedstrijd van de nieuwe voetbaljaargang toonde de Japanner dat hij intrinsiek een heel moeilijk te passeren
reflexdoelman is.

8. Fabien Camus (Genk) : maakte in de Cristal Arena tegen KV Oostende een opvallende rentree met een prima invalbeurt. Scoorde de 2-0 toen hij nog geen twee minuten op het veld stond en was ook betrokken bij de 3-0.

9. Jordan Remacle (Lokeren) : speelde soms op het randje, maar drukte als nieuwkomer bij Lokeren een stevige stempel op de wedstrijd: een assist (een typische ‘Remacle-voorzet’) en een goal.

10. Chancel Mbemba (Anderlecht) : debuteerde achterin en aan Mbemba zal de nederlaag van de landskampioen alvast niet gelegen hebben. Verving Kouyaté met verve en demonstreerde een uitstekende lange pass, een troef waarover de Senegalees niet beschikt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier