Speler van de week: Ilombé Mboyo

© Belga

Top tien van de beste spelers van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League.

SPEELDAG 27
1. Ilombé Mboyo (AA Gent) : eens te meer de man die met een flits de wedstrijd openbrak. Voelt zich op zijn best wanneer hij veel ruimte krijgt en heel wat beweging rondom zich heeft met balvaardige voetballers als Kagé en López.

2. Alexander Scholz (Lokeren) : de jonge Deen van Lokeren wordt met de week beter. Autoritair in de duels, goed positiespel en meer dan behoorlijk in het uitvoetballen.

3. Massimo Bruno (Anderlecht) : goed voor een doelpunt. Verliest de bal zelden of nooit én doet er meestal nog iets moois mee ook.

4. Mbaye Leye (Zulte Waregem) : scoorde zijn achtste goal, kopte nog eens tegen de lat en strooide met splijtende passes. Beste match van het seizoen.

5. Imoh Ezekiel (Standard) : net als op Sclessin scoorde de kleine Nigeriaan tegen Cercle Brugge. Razendsnel, kopbalkrachtig en slechts dankzij Bram Verbist beperkt tot één doelpunt.

6. Ervin Zukanovic (AA Gent) : kijkt klaar, is fysiek sterk in de luchtduels en behoudt altijd het overzicht. De Bosniër groeide in no time uit tot de sterkhouder achteraan bij Gent.

7. Benito Raman (Beerschot) : de pocketaanvaller, uitgeleend door AA Gent, kopte Beerschot weg van de voorlaatste plaats. Wordt hij de troefkaart van Jacky Mathijssen in de spannende degradatiestrijd?

8. William Vainqueur (Standard) : kreeg opnieuw geel voor een ‘hangend voetje’ en is zo geschorst voor de topper tegen Genk. Zal gemist woren, want bewees op bezoek bij Cercle dat Standard hem echt wel nodig heeft.

9. Karel Van Roose (Cercle Brugge) : verving de geblesseerde Smolders net voor de rust en zorgde met twee reddingen voor de lijn én een gedegen opbouw dat Cercle na de rust een voet aan de grond kreeg.

10. Alessandro Cordaro (KV Mechelen) : techniek, inzicht en zaterdag één van de schaarse voetballers in een partijtje potstamperij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier