Speler van de week: Imoh Ezekiel

Imoh Ezekiel © Belga

Top tien van de beste spelers van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League.

SPEELDAG 20
1. Imoh Ezekiel (Standard) : bevestigde al het goede van de voorbije weken. Was een gesel voor de Mechelse verdediging, zeker toen hij iets te veel ruimte kreeg na de rust.

2. Franck Berrier (Zulte Waregem) : haalde na enkele mindere matchen en een blessure weer zijn topniveau met een schitterende goal en een assist, beiden met zijn ‘mindere’ linkervoet.

3. Michy Batshuayi (Standard) : terug boven water gekomen en voelt zich prima in zijn sas aan de zijde van Ezekiel.

4. Maxime Lestienne (Club Brugge) : beste man op het slechte veld van het Jan Breydelstadion: knalde in de eerste helft een volley op de lat, lag met zijn storingswerk aan de basis van de openingsgoal en besliste in de slotfase de wedstrijd met een heerlijke individuele actie. Toch al het achtste doelpunt van de linksbuiten.

5. Ilombe ‘Petit-Pelé’ Mboyo (AA Gent) : antwoordde op gepaste wijze met zijn voeten en hoofd (bij de goals op corner). Reageerde heel opportunistisch op de geboden kansen en toonde zich heel beweeglijk

6. Danijel Milicevic (Charleroi) : nu Kaya naar links is verhuisd, krijgt de Zwitser de kans om zijn ding te doen op rechts. Milicevic brengt de ploeg snelheid en ideeën bij. Ook zijn krachtige trappen bij stilstaande fases vormen een interessant wapen voor Charleroi.

7. Bram Verbist (Cercle Brugge) : stopte tegen Lierse een penalty en hield zo zijn ploeg ‘in leven’. Verbist keepte ook voor het overige onberispelijk, maar was kansloos bij het doelpunt van Bourabia.

8. Hamdi Harbaoui (Lokeren) : verloor weinig kopbalduels, bleek een goed aanspeelpunt bij de ballen van achteruit en bezorgde vooral Melli – al aan de rust gewisseld – een zware avond.

9. Dieumerci Mbokani (Anderlecht) : hielp een belabberd spelend Anderlecht toch aan een overwinning. Blijft efficiënt acteren én het verschil maken met zijn goals.

10. Yaya Soumahoro (AA Gent) : lijkt stilaan weer de oude na zijn buikspieroperatie: de man van de actie die ook een prima voorzet en dito afstandsschot in de voeten heeft. Zorgde constant voor gevaar vanop links.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier