Speler van de week: Imoh Ezekiel

Imoh Ezekiel © Belga

Top tien van de beste spelers van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League.

SPEELDAG 4 1. Imoh Ezekiel (Standard) : de jonge Nigeriaan (nog geen negentien) wacht de lastige taak om de afwezigheid van Ogunjimi op te vangen. Tegen Charleroi scoorde hij vroeg en laat in de wedstrijd en was hij met zijn snelheid en techniek een constante gesel voor de thuisdefensie.

2. Olivier Werner (Bergen) : stopte een strafschop en had daarnaast nog drie klassevolle reddingen in huis op paars-witte doelpogingen.

3. Steeven Joseph-Monrose (Genk) : bezorgde zijn rechtstreekse tegenstander Dachelet een moeilijke avond. Bovendien scoorde de Franse belofteninternational ook nog eens een knappe goal.

4. Jonathan Blondel (Club Brugge) : Was weer de verpersoonlijking van de slogan ‘no sweat, no glory’. Hield er in moeilijke momenten de moed in, recupereerde veel ballen op het middenveld en dook ook in de zestien meter op om de tweede goal te maken.

5. Rachid Farssi (Waasland-Beveren) : met zijn ervaring en rust een toegevoegde waarde, zowel als linkerverdediger als vanuit een controlerende rol op het middenveld. Scoorde bijna na een mooie infiltratie.

6. Luis Manuel Seijas (Standard) : was in de Waalse derby de auteur van een goal en twee assists. Strafte perfect de zwakheden van Martos, zijn rechtstreeks tegenstander, af.

7. Wim Raymaekers (OH Leuven) : de onverzettelijkheid zelve achterin bij Oud-Heverlee Leuven. Blinkt uit in slim positiespel en voorkwam zo herhaaldelijk dat Cercle écht gevaarlijk kon woren.

8. Hannes van der Bruggen (AA Gent) : begrijpt heel goed wat zijn trainer vooropstelt met een snelle balcirculatie en het bewaren van het overzicht. Zijn treffer zorgde voor een enorme ontlading bij de Buffalo’s.

9. Ayanda Patosi (Lokeren) : ondanks een sterke partij tegen Genk, zaterdagavond op de bank gezet door trainer Peter Maes. Viel in en besliste de wedstrijd. Zal donderdag in de Europese confrontatie met Plzen wellicht wel starten.

10. Logan Bailly (OH Leuven) : redde zijn team tot drie keer toe in de eerste helft. Vooral het afstoppen van een doorgebroken Vetokélé oogde indrukwekkend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier