Speler van de week: Ivan Santini

Ivan Santini (midden) © BELGA

Top tien van de beste spelers van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League.

1. Ivan Santini (KV Kortrijk) : scoorde opnieuw drie doelpunten. Topschutter, maar ook harde werker én niet egoïstisch: wou de tweede strafschop voor Raman laten, maar Vanhaezebrouck liet dat niet toe.

2. Kalidou Koulibaly (RC Genk) : toonde zich niet alleen achteraan secuur, maar ook offensief een uitblinker: betrokken in het tweede doelpunt en scoorde zelf het derde.

3. David Destorme (KV Mechelen) : speelt niet zijn beste seizoen, maar zorgde wel voor de eerste loepzuivere hattrick sinds lang in de Belgische competitie. Was tegen KVO opportunistisch en dodelijk efficiënt.

4. Parfait Mandanda (Charleroi) : pakte alles wat er te pakken viel. Zonder de redding van de atletische Fransman gaat Charleroi op Sclessin altijd met lege handen naar hus.

5. Mohamed Messoudi (OH Leuven) : krijgt in balbezit zeer veel vrijheid en vond voor de rust overal ruimte om aanspeelbaar te zijn. Forceerde met een vrije trap de own-goal en bracht de 3-1 aan.

6. Chancel Mbemba (Anderlecht) : voor het eerst op de rechtsachter en meteen een prima match én een doelpunt. Guillaume Gilet mag zich beginnen zorgen maken.

7. Ayanda Patosi (Lokeren) : groeit weer naar zijn beste niveau toe. Balvast, dreigend, creatief. De kleine Zuid-Afrikaan is één van de betere voetballers op onze Belgische velden.

8. Bennard Kumordzi (Genk) : kreeg een basisplaats omdat Hyland pas laat terugkeerde na interlandverplichtingen met Trinidad en Tobago. Hij scoorde de 2-0, door Been het mooiste doelpunt van de avond genoemd.

9. Fabien Camus (RC Genk) : leek vorig jaar op een dood spoor bij Genk, maar na zijn uitleenbeurt in Frankrijk sterker teruggekeerd. Begon het seizoen als invaller, intussen één van de sterkhouders geworden.

10. Yaya Soumahoro (AA Gent) : vaak geblesseerd, maar wanneer de Ivoriaanse flankaanvaller fit is, draait hij menig verdediger tureluurs met zijn onnavolgbare ritmeversnellingen en kapbewegingen. (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier