Speler van de week: Jelle Vossen

© Belga

Top tien van de beste spelers van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League.

1. Jelle Vossen (Racing Genk) : werkte hard in zijn gekende stijl en had zoals steeds oog voor zijn ploegmaats. Betrokken bij alle drie de Genkse goals.

2. Michy Batshuayi (Standard) : vorige week uitgefloten, nu beslissend en scherp. Twee doelpunten en een assist. Batshuayi mengt zich nu ook in de strijd om de Gouden Stier.

3. Julien Gorius (Racing Genk) : maakte twee mooie goals en stond 90 minuten op scherp: vaak de bal opvragend en altijd oplossingen zoekend.

4. Valery Nahayo (AA Gent) : fysiek stevig en sterk, verloor nagenoeg geen enkel kopbalduel en sprong met zijn snelheid op tijd Lepoint en Padt bij. Barst duidelijk van het vertrouwen op dit moment.

5. Tim Matthys (Bergen) : lag met een fraaie dribbel aan de basis van de winning goal die Bergen na zeventien speeldagen eindelijk een overwinning opleverde. De Oost-Vlaming was ook in de rest van de wedstrijd de beste man op het veld.

6. Tom De Sutter (Club Brugge) : speelde een match naar het beeld van zijn competitiestart: aarzelend begin, sterke einde. Uitstekende tweede helft, bekroond met twee goals.

7. Massimo Bruno (Anderlecht) : verdient een plaats in deze toptien, ondanks zijn penaltymisser. Een smet op een voor de rest puike match, waarin Bruno de belangrijke openingsgoal scoorde.

8. Hannes Van der Bruggen (AA Gent) : heel agressief en vinnig voetballend tegen KV Mechelen. De jonge middenvelder zorgde voor een vlotte balcirculatie op het middenveld, in perfecte harmonie met de aanjagers Neto en Dejaegere.

9. Maxime Lestienne (Club Brugge) : maakte niet altijd de goeie keuzes, maar zeer genereus en hard werkend in zijn honderdste wedstrijd in het shirt van Club Brugge.

10. Stijn De Smet (KV Kortrijk) : benadert stilaan zijn beste niveau van bij Cercle Brugge en bedankte Hein Vanhaezebrouck voor het vertrouwen met het openingsdoelpunt. Toch werd het geen topavond voor De Smet, toen hij kort na rust tegen een tweede geel aanliep.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier