Speler van de week: Jordan Lukaku

© Belga

Top tien van de beste spelers van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League.

1. Jordan Lukaku (KV Oostende) : schitterde tegen Racing Genk; vervulde niet alleen zijn defensieve taken met brio, maar zorgde ook voor mooie offensieve impulsen. De assist bij de eerste goal kwam niet toevallig van hem. Kreeg van zijn trainer een applausvervanging.

2. Habib Habibou (Zulte Waregem) : startte op de bank, maar viel een half uur voor affluiten bijzonder geprikkeld en gretig in en bezorgde Zulte Waregem met een goal en een assist de zege tegen KV Mechelen.

3. Niels De Schutter (KV Oostende) : was een van de exponenten van de collectieve knalprestatie van de kustploeg tegen Racing Genk. Was als breker voor de verdediging bijzonder goed bij de pinken, nam prima posities over en scoorde ook.

4. Hans Vanaken (Lokeren) : verloor, maar was zelf de absolute uitblinker in het eerste uur. Altijd klaar kijkend, vaak in één tijd spelend en niet af te stoppen. Goed voor een paar potentiële (maar onbenutte) assists.

5. Yohan Brouckaert (KV Oostende) : had een begenadigde dag tegen Racing Genk. Zorgde er een hele wedstrijd lang voor dat zijn rechterflank meer dan het bekijken waard was en gaf daarnaast nog een assist en zette een strafschop om.

6. Danijel Milicevic (Charleroi) : overklaste het middenveld van Anderlecht en bewees nogmaals een uitstekende voetballer te zijn. Twee knappe en afgemeten assists na een loopactie in de rug van de verdediging.

7. Ibrahima Conte (Zulte Waregem) : was tegen KV Mechelen samen met Habibou de uitblinker met een assist en een goal, zijn eerste van het seizoen.

8. Neeskens Kebano (Charleroi) : toonde tegen de landskampioen waarom hij een paar seizoenen meedraaide in de kern van PSG.

9. Wanderson (Lierse) : scoorde zijn eerste doelpunt in de Jupiler Pro League en wat voor één! Individuele actie gevolgd door een krul in de kruising. Ook betrokken bij het tweede en het vierde doelpunt. Groot aandeel in de eerste uitzege van Lierse.

10. Hervé Kage (AA Gent) : een van de weinige geïnspireerde Gentenaars. Durfde dribbelen en was samen met de hardwerkende Dejaegere auteur van de fraaie eerste Gentse goal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier