Speler van de week: Laurent Depoitre

Laurent Depoitre (AA Gent) © BelgaImage

Onze top tien van de derde speeldag in de Jupiler Pro League.

  1. Laurent Depoitre (AA Gent):woog zwaar door op de Luikse defensie en scoorde opnieuw. Rechtvaardigt zo zijn transfer van Oostende naar Gent.
  2. Tornike Okriasjvili (Genk): als jonge nieuwkomer al meteen man van alle stilstaande fases, slimste passing ook van alle Genkenaren, niet vies van defensief werk, negentig minuten op en af gaand.
  3. Matz Sels (AA Gent): ranselde twee gemaakte goals uit zijn doel, waarvan eentje in ware Courtois-stijl op een deviatie van De Camargo.
  4. Colin Coosemans (Waasland-Beveren): voor rust de man die met twee prima reddingen een nederlaag voorkwam. Heel alert en gefocust, groeide hij uit tot sterkhouder van zijn team.
  5. Olivier Werner (Cercle Brugge): de nieuwe Cercledoelman was het enige lichtpuntje. Hield zijn ploeg met enkele knappe reflexen en tussenkomsten in de wedstrijd.
  6. Andile Jali (KV Oostende): de Zuid-Afrikaanse middenvelder, sinds januari in België, was samen met Siani de draaischijf op het Oostendse middenveld. Sterk in de balrecuperatie, verzorgde passes, altijd aanspeelbaar.
  7. Rachid Bourabia (Lierse): speelde tegen Mouscron-Peruwelz zeker geen wereldpartij, maar met een doelpunt en assist hielp hij Lierse aan een punt. Zo trekt hij de lijn van de voorbije twee seizoenen gewoon door.
  8. Davino Verhulst (Lokeren): last man standing in een onmachtig Lokeren. Hield zijn ex-ploegmaats in Genk met enkele puike tussenkomsten van de zege.
  9. Chancel Mbemba (Anderlecht): in één tegen één situaties haast onklopbaar en ook in het uitvoetballen secuur. De enige op niveau bij de landskampioen.
  10. Nebojsa Pavlovic (KV Kortrijk): speelde een erg actieve rol op het middenveld. Scoorde de gelijkmaker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier